maandag 18 december 2017

Oplichting?

 Een vreemd systeem is het, waarmee de tegenwoordige spellen op je computer terecht komen en speelbaar worden. Koop je het zg op disk, heb je 4, 5 of meer Cd's om in te lezen, het maakt niet uit. Aan het eind komt de update via het internet en mag je 4, 5, 6 of meer uren wachten, voordat eindelijk overgepompt is, waar je lang en breed voor betaald hebt. Je gaat naar de bakker voor een brood en de beste man zeg tegen je "Wacht, ik ga het bakken.". Met een joekel van een breedbandverbinding van glasvezelkabel zal het in een ruk en een zucht zijn gebeurd, maar dat is (en blijft) voorbehouden aan een groepje gelukkigen en is niet voor de algemeenheid.

 Met het gesleutel aan de netneutraliteit zal het er in de toekomst niet beter op worden. Vrees ik. Afgezien daarvan blijft het dus een beetje raar, dat je ergens voor betaalt maar het niet krijgt. Je krijgt 'toegang tot' en meer niet. Die toegang kan je dus ook weer ontzegd worden. In theorie dan tenminste. Is niet goed. Klopt niet.

 Maar afgezien van deze principiële discussie, zit je dus gewoon uren te wachten op iets, wat in feite al van jou is, maar nog niet tot bij jou is gekomen. Dat duurt dus 6 of 7 uur of het dubbele, want telt niet netjes af en die verbinding kost ook nog eens geld. Je betaald dus dubbel en zelfs meer, als je over de limiet van het abo heen gaat. Rare ontwikkelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten