maandag 11 december 2017

Smet

 Aardige middag, prettige avond. Het verbaasde me, dat er niet ook gedanst werd. Dat is naast samenzijn, eten en zeker ook drinken een vaste waarde hier. Ws was de maaltijd een beetje aan de benepen kant en water als drank werkt ook niet sfeerverhogend. Ik hoor de Blauwe Knoop pruttelen, maar ze doen maar. Er liep wel een priester rond met een 2-liter fles sterke drank, maar dat is niet genoeg voor ruim driehonderd mensen.

 Het was kortom vrij snel afgelopen. Tijdens het vertrek werd gezongen door de winnende partij. Ik kreeg visioenen van feestjes in de familie van mijn eerste ex. Naarmate de avond vorderde en het bloed in de aderen plaats maakte voor geestrijke stimulans, was er altijd wel een oom van Irene die opstond en een of ander lied aanhief, waarop anderen hem dan bijvielen. Gelukkig zelden zoiets on-spontaans mee hoeven maken. Nu stoorde het beduidend minder.

 Na een tweetal -zelf betaalde- glazen wijn, een hoop geklets en een inmiddels vrijwel lege zaal, zelf ook opgestapt. Bij het aantrekken van de jassen bleek Mariana's hoofddoek verdwenen. Bij al die saamhorige gezelligheid is er dus iemand, die bij het passeren van Mariana's stoel denkt, die hoofddoek is nu van mij. Volgens mij is dat zelfs voor Roemeense begrippen tamelijk bar.

 Een hoofddoek van haar moeder. Dus die verdwijning zette een domper op de rest van het gebeuren. Gelukkig kon ze nog ff stoom afblazen tegen een paar achtergebleven mannen. Jammer, maar de politie zal je hier niet bij helpen.

 Update: Vandaag telefoontje dat de hoofddoek wonderwel boven water is gekomen. Wroeging? Gecoördineerde stampij? Maakt niet uit. Beter zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten