zaterdag 2 december 2017

Ochtendvrees

 Eergisteren een mindere dag, gisteren een goede en vandaag weer een twijfelachtige start. Wat is dat? Verstoord evenwicht? Chemisch? Teveel van het ene stofje en/of te weinig van het andere? Hop, zwaai je van oververzadiging naar een tekort. Is toch raar dat men zoiets als kanker inmiddels bijna persoonlijk tegemoet kan treden, maar, voor zover ik weet, geen zinnig woord weet te produceren over stemmingwisseling bij de mens. Behalve platspuiten dan. Zal vast niet genoeg mee te verdienen zijn.

 Maar goed, je wordt wakker en merkt dat 'het' niet is, wat het zou moeten zijn. Zenuwachtig. Weinig enthousiaste inborst. Gedachten willen ongewenste kanten op. Even rustig. Ff blijven liggen. Ontspannen. Vrolijk zomers 'tableau vivant' in mijn hoofd proberen samen te stellen. Zonsondergang op een tropisch eiland. Robison Crusoë met een internet satelietverbinding. Etc.

 De honden roeren zich. Je stapt met tegenzin je bed uit. Schep voerbakken vol met brokken na je aangekleed te hebben en vergeet ergens in de daaropvolgende uren de baggage, waarmee je wakker bent geworden. Het computerspel heeft je zowaar voor de derde keer bij de kladden. De laatste rijdende auto weigert betrouwbaar te zijn en het is weekeinde. Hallelujah!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten