zondag 5 oktober 2014

Zoetje

  Dat was de dag weer, tenminste wat vandaag betreft. Jammer van het koken door mezelf, maar verder weinig negatieve punten te melden. Nu een kop thee. Niet van die echte maar zonder thee. Allemaal ander blad- en bloemspul, maakt niet zoveel uit wat, smaakt allemaal voor geen meter maar graag geen thee-smaak. De mens moet wat met het op peil houden van zijn buitensporige hoeveelheid water. Eén van die vele kleine constructiefouten in het orginele kleimodel.

 Maar goed, de mens kennende, zou die zich aan water bezondigen, als z'n opbouw voor 70% uit alcohol bestond. Je doet tenslotte wat lekker is en niet zozeer het noodzakelijke deel. En 'lekker & noodzakelijk' is een combi, waarvan ik me niet kan heugen, die ooit tegengekomen te zijn.

 Na de smaakvolle en goed ogende hapjes, die ik vandaag niet heb gekregen, doet het waterige plantenaftreksel me verlangen naar chocola en zoetigheid ... glad en strak van buiten, zacht en smeuïg van binnen. Bitter-strakke chocolade buitenkant en een fris-zoete mousse-achtige fruitvulling, liefst met een kern van marsepein-roomijs. Buiten omringt door in honing gedrenkte bosvruchten en overdekt met een craquelé van gecarameliseerde suiker. Ik zit en wacht ... waarschijnlijk tot ik een ons weeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten