zondag 12 oktober 2014

Voorraad

 Altijd een beetje afhankelijk van je grondstoffen. Mag nou wel ff lachen. Dat 'altijd' slaat werkelijk nergens op. Het is de tweede keer, dat ik me over de produktie buig. Laatste (en eerste!!) keer was eind 2011. Dankbaar werk .... drie jaar mijn Chinese keuken er mee van pit kunnen voorzien. Maar oké, neemt niet weg, dat je resultaat staat of valt met je ingrediënten. Even leek het alsof ik Westlandse pepers had getroffen. Een centimeter van de punt verwijdert, sloegen de vlammen echter uit mijn mond. Het resultaat mag er dan ook zijn. Daar ga ik zeker drie jaar mee halen.

 Leuk werk. Prettige afleiding. Lekker resultaat. Zo'n middag in de keuken staan is geen verkeerde bezigheid. Alleen begrijpelijk voor mensen die een hobby hebben waar ze zich helemaal in kunnen verliezen. En zelfs dan kan het op onbegrip stuiten. Je maakt iets en de volgende dag sta je smerige borden af te wassen. Alles weg, geen blijvend resultaat. Voordeel is, dat je het dus iedere keer, dag of zoek het uit, opnieuw kunt doen. Geen kast vol prachtige maar overtallige truien of ander overblijvend resultaat.

 Ging het vandaag mis, kun je het morgen verbeteren of voor iets anders kiezen. Koken is een dankbare bezigheid, als je je tenminste niet teveel met de eters bemoeit. Geen terrein waar meer stuurlui aan tafel zitten, dan kapiteins in de keuken staan..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten