donderdag 2 oktober 2014

Kabouters

 Vreemd blijft het. Niet het feit dat mensen bewust opzoek zijn naar iets met een groot gebouw en/of gebouwen èn een hoop grond. Maar wel het gegeven, dat men terugschrikt van het werk, dat deze plek in het bijzonder en ieder soortgelijke plek in z'n algemeen met zich mee zal brengen. Wat je hier bij binnenkomst voor je kiezen krijgt, komt elders door het jaar (terrein) of de jaren (gebouwen) heen langs.

 Hoe had men gedacht, dat het onderhoud van de gebouwen en het terrein zich regelt??? Automatisch? Je hebt tegenwoordig van die automatische grasmaaiers, goed voor 2500 m2 maximaal. Laat ik niet flauw doen en de bovengrens op 5000 leggen. Dan heb je er hier altijd nog minimaal een stuk of 7 nodig èn ben je nog niet van het werk verlost, want die dingen kunnen niks met molshopen en het kilometerslange randwerk doet dat ding ook niet. Om over de defectgevoeligheid maar te zwijgen. En dan hebben we het dus alleen nog over de gemakkelijk toegankelijke grasvlaktes gehad ....

 Je hebt hier of de zin, tijd en energie om lekker je armen uit de mouwen te steken of een voldoende gevulde bankrekening of ouwe sok om mensen ervoor in het huren cq. personeel in dienst te nemen. Voordat zelfmaaiend gras, automatische vervend houtwerk, zelfreparerende daken en netjes in brandhoutklare stukken omvallende bomen bestaan zal nog menig eigenaar hier zelf moeten werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten