donderdag 2 oktober 2014

Ergerlijk

 De ene keer minder dan een uur tevoren een aankondiging en nu op minder dan een half uur een afspraak afzeggen .... Het zal niet de makelaar zijn, die dit laatste bedenkt, maar toch. Ach, het stofzuigen kon geen kwaad, zullen we maar zeggen. Eerst maar eens een tweede koffie voordat we de wereld van vandaag in hernieuwde schikking tegemoet treden. Keuze te over, maar ik denk dat branden een goed begin zal zijn.

 Waar zal ik ondertussen mijn ergernis op richten? Op de nieuwe opmaak van de digitale Volkskrant? Een prachtig voorbeeld van een verandering waar de verbetering erbij ingeschoten is. Onoverzichtelijke beginpagina. Grafisch bij de tijd maar dan heb je het ook gehad. Dat ze meer plek inruimen voor wat achter hun betaalmuur zit gestopt, is flauw, maar dat snap ik nog wel. Het vrijtoegankelijke deel is nu echter enkel chronologisch opgedeeld en heeft geen thematische indeling meer. Zien of mijn toch al tanend enthousiasme dit gaat verteren.

 Nee, de vormgeving van de Volkskrant weet niet de gewenste vonken te veroorzaken. Iets uit het nieuws van gisteren, dat tenminste nog overzichtelijk was gepresenteerd? De risicoprofielen die de belastingdienst van ieder Nederlandse burger gaat opstellen? De langvoorspelde, altijd ontkende en alsnog gekomen koppeling van al die databanken met persoonsgegevens?? Het is, dat ik er niet meer woon en dat ook niet meer ga doen, anders zou ik accuut het politieke hart van Den Haag plat bombarderen, voordat mijn profiel ze op het idee zou kunnen brengen. Als Nederland dit gaat pikken, hoort vanaf heden iedereen zijn mond te houden over zaken als privacy en persoonlijke levenssfeer. Ontstekingen moet je opsnijden en wegbranden, niet door laten etteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten