zondag 19 oktober 2014

Fantastisch!

 Redelijke nacht. Zou 'kort' willen zeggen, maar bedoel 'normaal'. Het moment, waarop ik anders urenlang het niet zichtbare plafond bewonder, ben ik er nu uitgegaan. Iedere één à twee uur wakker, netjes op tijd om de gedroomde dromen te herkauwen en waarnodig te registreren.

 Iets over een buitenaards wezen, dat me in mijn slaap nieuwsgierig bekeek en betastte. Zag uit als mens maar kon eigenlijk alles zijn, want opgebouwd uit allemaal kleine wezentjes, die elkaar nodig hadden om iets te zijn. Als de evolutie het nog eens over doet ...

 En tegen de ochtend aan de wandel met Joke. "Ergens in Heerlen opweg naar huis, waar dat ook moge zijn geweest. Via wat doodlopende straten uiteindelijk van het dak van een bioscoop geklommen en we waren in ..... Zeist. Een conclusie die Joke op de haar welbekende enthousiaste wijze trok. Mij ontging het feestelijke van de plek. Weer opzoek naar de weg naar huis. Nu iemand gevraagd, die in een richting wees en iets over een kerk zei. Niet veel later weer geen kant op kunnen, maar wel de hele tijd mensen in en uit een kerk zien lopen tot het dubbeltje viel. We moesten dóór de kerk. Vanaf dat moment ging het goed aangegeven met een hoop mensen via het ene huis naar het andere. Allemaal volgestouwd met zooi en mensen en een inrichting van 18-en-nogwat. Na wat het laatste huis bleek, kwamen we in de sneeuw terecht. We hadden inmiddels stevige trek. Aardige laag sneeuw, niet makkelijk lopen. Kwamen een paar konijnen, tegen die het niet zo op mij hadden en wegkropen. De sneeuw werd steeds natter en we liepen inmiddels in feite tot over de knieën in het water. In de verte zagen we waar het heen ging .... de grote markt in Zeist.... en kochten onderweg een paar broodjes."

 Goeiemorgen. Ga d'r maar an staan. Zeist heeft helemaal geen Grote Markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten