vrijdag 31 oktober 2014

Fan?

 Goeiemorgen zeg. Daar heeft zich iemand verveeld afgelopen nacht .... of net niet natuurlijk. Hoewel ... Ik wil mijn schrijfsels best enige meerwaarde toedichten, maar ik zie ze geen spanningsboog in stand houden, die je een nachtlang van je slaap weet te beroven. Ik kan me ook niet heugen, dat er eerder al eens een hele nacht op het blog gekeken is. En al helemaal niet door dezelfde persoon, of correcter; door dezelfde inlog-combinatie. Notabene iemand uit Frankrijk en niet ik in dit geval.

 Natuurlijk wordt je dan nieuwsgierig. Vraagt je af wie dat zou kunnen zijn. Is het iemand, die je kent? Of niet? Waardoor is hij/zij op mijn blog terecht gekomen? Zelfs de vraag of het een hij dan wel een zij is? In feite weet ik alleen, dat in Frankrijk ingelogd wordt en met welke combi besturingssyteem-webbrowser dat gebeurd. Het kan een inwoner maar ook een vakantieganger zijn. Het moet haast wel iemand van Nederlandse orgine zijn. Aan het origineel zal menigeen al slechts met moeite touwen kunnen vastknopen, laat staan als je het jezelf aandoet in een (google-)vertaling. Dat heb ik zelf voor de gein een paar keer geprobeerd, zowel in Duits, Frans of Engels is het lachen wat er van gemaakt wordt. Duits gaat nog, maar dat is waarschijnlijk, omdat ik die taal het best beheers. Frans kan ik vaak gewoon niet volgen en het Engels is nog krommer, dan als ik het zelf geschreven had.

 Maar goed, ik denk dan ook direct weer, dat ik al die dingen eigenlijk niet wil weten ook. Dat is het dubbele aan deze schrijverij. Het is openbaar en dat is een keuze. De mogelijkheid, dat het gelezen wordt, is debet aan deze keuze. Dat het ook werkelijk gebeurd, verbaast me steeds weer. Misschien zelfs eens terugbladeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten