zaterdag 4 oktober 2014

Spelverloop

 De dag verspild? Moeilijk te zeggen. Eigenlijk onmogelijk. Niet het zeggen, maar het verspillen. Het maaien, zagen, branden en ruimen wordt er met een dagje minder niet meer op. Morgen nattigheid, dus gewoon ècht zondag! Niks doen. Niks buiten tenminste. Lekker ergens 'à la Française' de lunch genieten. Misschien, misschien ook niet. Ik zie het wel, als ik morgen de dag uitrol.

 Ik ben opmerkelijk rustig. Geen innerlijke tegenstrijdigheden, mag ik dus concluderen. Ieder zijn eigen inschattingen en positie(s) maar in waardebepalingen neig ik meer naar realiteit dan naar mogelijkheid. De lucht is tot op de laatste zucht uit het systeem verwijderd. Voor een deel blijft het natuurlijk poker, maar ik bluf niet in dit spel. Speel zelfs met het merendeel van de kaarten open op tafel.

 Soit. We laten het betijen. Een goeie Armagnac zou niet verkeerd zijn, of een in alle rust verouderde Grappa. Helaas voorziet de kelder niet in dit soort periodieke opwellingen. En dan weer alcohol. Getvèrdemme wat een vieze gedachte toch. Je moet op dit soort momenten op je hometreiner springen en een X-aantal kilometers over de kling jagen. Ik heb nu al medelijden met de na mij komende generaties ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten