woensdag 8 oktober 2014

Plaatjeswerk

 Dacht je het een en ander inmiddels een plek gegeven te hebben, kan het weldegelijk nog steeds verkeerd schieten. Tussen al die dozen met strips een doosje gevonden, dat ik bij het verzamelen van Yoland's spullen over het hoofd zal hebben gezien. Geen bijzonder doosje. De doos was ook niet het punt, het was de inhoud die er inhakte. Op het eerste gezicht niet eens. Allemaal oude foto's. Plaatjes van 'voor mijn tijd'.

 Versnipperaar afgestoft en reepjes gemaakt. Ondertussen nauwelijks naar de foto's kijkend. Is niet mijn verleden. Gaat mij, ook nu, niks aan. Je kiept zoiets echter ook weer niet ongezien weg, al was dat achteraf misschien de betere aanpak geweest. Tussen al de oude giro-enveloppen met foto-stapeltjes zaten ook een paar recentere mapjes ..... momenten, die wel degelijk deel uitmaken van mijn verleden. Florence, Zuid-Limburg, Rome, Oudegracht ...

 Het was al niet zo'n spetterend begin vandaag, dat kun je zo hebben. Nu voelde ik me echter linea recta op mijn bek gaan .... in slowmotion. Het onwillige lijf verkrampte vanuit het middenrif in alle richtingen. Alles sloeg op slot, ook de minder fysieke elementen. Gelukkig alleen en ook weer niet. Alle foute gedachten uit de kast, geesten uit de fles en meer soortgelijks. Zien dat ik alles weer krijg waar het niet stoort .... Ik hoef ik me vanmiddag niet te vervelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten