vrijdag 24 oktober 2014

Bezinksel

 Honden plat, zoals altijd weer als ze een paar dagen ertussenuit zijn geweest naar de kennel. Ik blaf hen duidelijk minder aan de kop dan dat in de kennel het geval is. De rust van hier vinden ze tussen al die andere honden niet. Geen 17 uur slaap per dag.... Last hebben ze d'r niet van, want ze gaan er met kwispelende staarten naar toe. En zijn steeds weer wat blij, als ze mij zien, als ik ze kom ophalen. Zo'n beetje zoals ik naar Utrecht ga. Enthousiast bij aankomst en vertrek.

 Rustig  toewerken naar een kalmere nacht dan de vorige. Wat lange lijnen op de rails gezet. Belastingen, dierenarts en boekhouder de mond gesnoerd. Een uurtje of wat over een donker Belgisch bier tegen de naar de avond neigende zon ingekeken. Mijn gedachten laten uitwaaieren en de ruimte proberen te geven aan de onafwendbare bezinkingsprocessen. Je wilt het, je hebt het, maar het is het niet echt. Kost moeite. Maar soit, die moeite, als mijn nachtrust maar ongemoeid blijft.

 Morgen metalen, stenen en Périgueux. Een hoop dingen komen samen alsof ze gepland zijn. Mocht dat zo zijn, dan niet door mij. Het volgende lijntje naar morgen. Het ene treintje na het andere start op. Een hoop heisa in die tunnel en zelfs licht aan het eind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten