woensdag 1 oktober 2014

Masseren

 Kom jochie, het werk doet zich niet zelf en kaboutertjes komen alleen sprookjes voor. Je kunt dan wel weer de hele optocht uitvluchten en wegpis-alternatieven voorbij laten trekken, het werk wordt daar niet mee gedaan, wordt d'r niet minder door, integendeel. Er is maar één smaakmaker en dat is diep ademhalen, spullen bijeen scharrelen en aan de slag gaan.

 Mopperen, tegensputteren en desnoods vloeken. Het is allemaal geen probleem als ondertussen maar begonnen wordt met wat gedaan moet worden. Haal desnoods de Duveltjes voor je geest, die je vanavond te wachten staan, dagdroom van gewenstere tijden of fulmineer tegen de onzin van een zinnig leven. Maakt allemaal niet uit, zolang ondertussen de bosmaaier bramen verpulvert, de kettingzaag wilgen neerlegt en de vlammen het hele zooitje netjes wegwerken.

 Kom op. Al dat geëmmer vooraf om straks weer te concluderen, dat het achteraf allemaal best wel meeviel. Het is geen nichtentoestand hier. Gaat aan den slag, voordat je je in allerlei rare bochten moet wringen, om onder je eigen kont te trappen. Allez, watje, het is bijna middaguur, tijd voor de serieuzere zaken des levens: werken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten