maandag 13 oktober 2014

Schemerig

 Obscure contacten. Mensen die andere mensen laten bellen om hun wensen uit te leggen. De lui een paar weken geleden al aan te telefoon gehad. Blijkbaar is mijn boodschap niet overgekomen. Tot op heden geen e-mail gehad met daarin simpeltjes uitgelegd wie hij/zij is of zijn, wat ze willen en hoe ze denken een eventuele aankoop te kunnen financieren.

 Aan de telefoon is die contactpersoon erger dan een pittbul, die toegebeten heeft. Het maakt de boel er niet helderder op. Ook die alles behalve zakelijke toon, waarop de boel gepresenteerd wordt. Alsof mijn broer ff uitlegt, dat ie het huis willen kopen en geld niet het probleem is, want hij heeft met de vriend van iemand, die bij een bank werkt een gezamelijk contact, die zonder problemen voor de financiering garant kan staan ... En dan over commissie beginnen ... Nu is mijn broer misschien het verkeerde voorbeeld, maar ik ben al wantrouwend genoeg van aard, deze enscenering hoef ik daar niet voor.

 Zonder onbeleefd, bruusk en bij herhaling de boel af te kappen kom ik niet eens aan het woord. En is het me gelukt aan het woord te komen, dan begint hij daar weer rustig doorheen te praten. Misschien was het gewoon een verkeerd begin. Van de gelegenheid de boel recht te trekken, hebben ze echter geen gebruik gemaakt. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat hier iets niet klopt of gepoogd wordt het de grijze gebieden in te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten