vrijdag 17 juni 2016

Zevenslag

 Ooit hier met twee begonnen, toen kort ff met z'n vieren, in de afgelopen mndn wisselde het tussen 1 en 4 maar nu loopt het de spuigaten uit. Ik leek vanochtend op een hondenuitlaatdienst. Naast de mijnen nog 7 andere honden. Niet dat ik nu zo populair ben. Die populariteit was weggelegd voor een klein, langharig wit kefding, dat met regelmaat met ons meeloopt. Nu liep ze, want een teef, niet alleen mee, maar was ook loops. Wat een feest, maar niet heus.

 Meer dan 90% van de honden in het dorp zal reu zijn. Verklaard ook de opdeling van het dorp in territoria, die globaal overeenkomen met de kadastrale perceelbreedten aan de straatkant. Wat voor mij een probleemloze verplaatsing is, is voor de van 24 naar 13 meelopende hondjes van de moeder van Mariana spitsroeden lopen, vaak sprinten, een hoop blaffen en soms vechten. Een loopse teef kan daarentegen op een hoop gewillige fans rekenen. Kan een aardig mix opleveren als daar een nest uit voortkomt.

 Het bizarre was, dat de reuen òf te groot, iets kleiner dan die van mij, òf te klein, formaat wegtrapbaar waren. Beide partijen neukten een beetje in het luchtledige. De ene partij (2 stuks) boven haar uit, de ander (4 stuks) onder haar door. Misschien dus wel loos alarm en anders over een paar mndn weer een hoop honden erbij of 'op te ruimen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten