dinsdag 28 juni 2016

Europaliteit

 Genoeg EU voor het moment? Ik denk, dat de achterblijvers hun posities hebben ingenomen en daarbij blijk geven van een totaal gebrek aan inzicht of zelfs gebrek aan behoefte aan inzicht in de werkelijke oorzaken, laat staan er iets aan willen doen, zouden ze al de capaciteiten hebben om iets dergelijks voor elkaar te boksen. Het is als overal en altijd bij alles. Met de mond belijden is iets totaal anders dan in praktijk doen. Daarbij staat iedereen natuurlijk alles vrij, zolang het maar in het gewenste straatje past. Een straatje dat in dit geval allang losgezongen is van de werkelijkheid.

 Wie heeft er meer 'gelijk'? Een paar overbetaalde technocraten in Brussel, die elkaar zo goed als onderling benoemd hebben, of de honderden miljoenen inwoners van de landen van Europa, die meer en meer moeite hebben om te slikken wat hun in de strot gedouwd wordt? Mensen die itt het Europese politieke neusje van de zalm nog met beide benen in de realiteit staan en simpelweg aan den lijve ondervinden wat buiten de realiteit in Brussel wordt bekokstoofd.

 Ieder mens maakt, volgens mij, in zijn of haar leven het moment mee, dat het niet gewaardeerd wordt, als je je inzet voor een ander onder het motto "dat je het beter weet". Ouderen worden op hun nummer gezet door kinderen, relaties breken, bedrijven gaan ten onder, etc. Hoe is het dan mogelijk, dat een paar handenvol omhooggevallen politieke minkukels in Brussel denkt te weten wat het beste is voor 500 miljoen mensen?? Dat is meer dan arrogant, meer dan wereldvreemd. 'Grootheidswaan' komt in de buurt. Zo'n eigenschap waarvan meer voorbeelden in de geschiedenis te vinden zijn, dat het fout ipv goed gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten