zaterdag 18 juni 2016

Reprise

 Bradeni. Andere school, zelfde soort feest, jongens deze keer ruim in de meerderheid en wij enkel genodigden zonder organisatorische verantwoording. De leerlingen leken verstandiger. Zijn stukken minder uitgeaten. Bijna bedeesd. Meer gericht op meehelpen dan enkel dansen en keet schoppen.


 Dacht aan het begin van de avond, dat 'het' nog wel komen zou. Maar nee, dus. Echt een ander slag leerling cq kind? Hoewel ... ook hier één van de meiden in de loop van het jaar is vertrokken vanwege haar zwangerschap. Maar voor de rest ... Waar ligt dat aan? School? Familie? Opvoeding? Klassenlerares?

 Beide plattelandsscholen, beide groepen leerlingen vnl met een zigeunerachtergrond. Maar hier duidelijk meer een 'groepsgevoel' en bezig met het regelen van het feest ipv je het feest laten aandragen en steeds maar over grenzen heen proberen te gaan.

 Weet niet hoe het in de kleine uurtjes is toegegaan. Die hebben we hier niet afgewacht. Vrijdag werd om 14 uur begonnen en was het 11 uur 's avonds afgelopen en de kids ook aan hun eind. Hier begon het pas om 6 uur en werd de bbq op gestookt toen wij bij elven vertrokken. Anders. Hetzelfde en toch zo volledig anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten