woensdag 22 juni 2016

Smeltpunt

 Anderhalve kilo verloren vandaag ondanks het doorspoelen met 3 à 4 liters vocht. Juni en volop zomer. Temperaturen van 33-36º C, die in feite alleen geschikt zijn om onder een parasol op een terras te vertoeven met bijbehorende ijsgekoelde drankjes. Een neiging tot puffen dus en niet alleen ik. Je zou van de autochtonen een soort ingegroeide weerstand verwachten, maar het gepuf is er niet minder om. Eerder meer zelfs, maar dat weer niet bij iedereen. Er wordt hard gehooid en dat de hele dag door. En ik bedoel dan met het handje. Machinale verwerking is ook hier geen zeldzaamheid, maar heeft het 'eerlijk' handwerk nog niet compleet verdrongen.

 Het is een kwestie van wennen. Eenmaal buiten en aan de slag is het best te doen. Maar steeds weer van binnen naar buiten, bezig zijn en dan weer niks doen, maakt het niet makkelijker. Wisselbaden zijn het en het lichaam produceert zijn eigen douche, Mijn zwarte T-shirt vertoonde aan het eind van de middag batik-achtig patronen van wit uitgeslagen zoutranden.

 Morgen weer een dag. Zou leuk zijn, als ik de auto ergens in de schaduw zou kunnen zetten. Niet zozeer voor de auto, meer voor mezelf en het permanente gedruppel. Bij de buitenkant is dat niet zo'n probleem. Binnenin werkt dat vervelender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten