zaterdag 18 juni 2016

Examenfeest

 Mariana's klas. Leeftijd 14-15 jaar. Voor Nederlandse begrippen na het 2e jaar van de middelbare school. Je hebt hier kleuters en lager- midden- en hoger (middelbaar) onderwijs. De eerste drie doet iedereen, al is het maar om het rijbewijs te kunnen halen, waarvoor een positieve afsluiting van de middenperiode vereist is. De afsluiting van iedere periode, incl. kleuterschool levert een diploma op en vanaf het middenniveau ook feest. Opgedofte dames in zoverre ze niet zwanger tussentijds de school hebben verlaten, slunzige nauwelijks in meiden geïnteresseerde jongens, onderwijzend personeel dat acte de presence geeft en over het algemeen snel weer vertrekt, muziek, dansen, eten en drank ..... maar geen alcohol voor de feestvarkentjes.

 Dat dat met iemand als Mariana niet helemaal gaat lukken was mij maar ook de kinderen bekend. Eerst verdween bij een rookpauze van het hoofd een halve fles cognac, later toen Mariana het rijk alleen had, werd wat wijn uitgedeeld, een van de kinderen wist ergens een fles likeur vandaan te halen en vervolgens kwam de een na de andere met bier aanzetten. Winkel ligt nauwelijks 100 m verderop en die heeft duidelijk minder moeite met de leeftijd. De benodigde 3 Lei krijgen ze schijnbaar links en rechts losgepeuterd en niet alleen bij mij, toen ik ff huiswaarts ging om de honden te verzorgen en de boel af te sluiten.

 Dan kun je wel met je wijsvinger waarschuwend dreigen en een serieuze grimas trekken, dat werkt niet. Uiteindelijk viel het allemaal ontzettend mee. De grootste drankdwingeland -een meid- heeft achteraf probleemloos mee opgeruimd. En dat vervelend ventje was ook zonder drank vervelend geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten