maandag 13 juni 2016

(Ploeteren)²

 De (mid)dag in alle rust uit laten klinken. Straks een beetje koken. Wat aanklooien in de keuken. Misschien opruimen ondertussen. Wie weet. Ondanks al het gedoe en de momentele drukte is het bestaan druk bezig nieuwe paden plat te trappen. Alle elementen zijn aanwezig, maar lang niet alles of eigenlijk bijna niets heeft al een eigen plek toegewezen gekregen. Het is schuiven en proberen. Dat waar ik bij zoiets als het inrichten een broertje dood heb. Je kijkt, wikt en/of weegt, plaatst en dan ben je er voor de rest van je leven af. In mijn geval tenminste èn qua inrichting. Mbt de vormgeving van een nieuw bestaan valt het een beetje tegen.

 Net in elkaar gepaste delen vallen met groot gemaak weer uit elkaar. Wat de ene week bedacht wordt, blijkt in de realiteit van een week of wat later niet te passen of vergeten. Het lijkt op een puzzel waarvan de stukjes van vorm veranderen.

 Het is niet ik, die kiest wat aandacht krijgt. Het is aan mij om in de gaten te houden wat aandacht vraagt cq benodigt. Ik ren niet achter de feiten aan, maar kan de feiten niet kiezen, die ik wens. Servies komt eraan. Glasdeuren worden gemaakt. Het bed schijnt onderweg. Morgen het fundament voor het bijgebouw. Moet achter de kleerkast, legplanken, slotbout, werking van de douche-installatie en de laatste tomatenspiralen aan. En dan staat nog in de planning: de afzuigkap, koffiemachine, eetkamerstoelen en krukken voor in de keuken, een nieuwe constructie voor de boeken, idem voor de Cd's, parketvloer in de tuinkamer, trap van oud naar nieuw gedeelte, iets met een Tv, de laatste afwerkingen in de badkamer en zoiets bijkomstigs als het stoken van 1000 liter pruimenwijn tot de gewenste sterke drank.. En dat is gegarandeerd geen complete opsomming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten