vrijdag 24 juni 2016

Historisch

 Gisteren het belang van geschiedenis ontkrachten en dezelfde dag er compleet in onder gedompeld worden. Achteraf ergens over lullen cq het betekenis toekennen is natuurlijk iets compleet anders dan midden in het gebeuren zitten en de komende tijd de consequenties aan den lijve gaan ondervinden, of niet. Een bres geslagen in het Brusselse luchtkasteel. Het zal niet makkelijk zijn voor de Britten om zelfstandig verder te gaan, maar de werkelijke schade moet je volgens mij aan Europese zijde zoeken. Brulkikkers en blaaskaken zien dat serieus aan de poten onder hun nergens op gebaseerd bestaansrecht gezaagd kan worden.

 Als je mij vraagt, werd het tijd. Het is natuurlijk nooit slim om als eerste het hoofd boven het maaiveld uit te steken. Daar is lef voor nodig en een stevige portie incasseringsvermogen. En het is te hopen, dat nog een paar landen volgen of tenminste serieus met het idee aan de slag gaan. Dit resultaat mag vooral niet als een nachtkaars uitgaan. De Europese bestuurselite zal niks liever willen en met mooie woorden de stroop smeren richting alles opslokkende doofpotten. Maar gelukkig leeft er naar mijn idee genoeg onvrede om dit Britse stokje  door te kunnen geven.

 De EU hoeft niet kapot, maar moet wel compleet anders, wil het iets van een bestaansrecht behouden. Lukt dat niet, dan weg er weg. Zachte heelmeestes en meer van dat soort in dit kader enkel hun eigen zakken vullend verkeerd volk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten