donderdag 2 juni 2016

Overweging

 Mooi al dat bezig zijn met van die 'o, zo noodzakelijke' dingen, maar ik ben mezelf weer aan het vergeten. Da's minder mooi. Dat gaat niet goed gaan.

 Het druk zijn met het huis kan ik velen, alleen zo kan ooit sprake zijn van het gewenste leven op deze plek. De tuin krijgt een limiet. Wat als leuk bedoeld is, krijgt met de dag iets meer verbetens. Niet meer het streven naar het opschonen van de gehele tuin, maar nog drie perceeltjes; bonen, paprika en kool. De rest worden maaien en zien wat tussen de bedrijven door mogelijk is. En die bedrijven betreffen het vormgeven van het directe leven: inrichten, krant, beetje klussen, er op uit trekkend de directe en minder directe omgeving ontdekken en alles wat meer mogelijk is en nièt botst met de intentie van dit rijtje.

 Goed dat het heeft geregend vannacht. Daarmee is de tuin vandaag niet van de partij. Blijft de laatste rommel ruimen uit de tuinkamer. En misschien is het wel het beste idee om ff een dag heel wat anders te doen. Afstand, relativering, genieten, laten we het leven noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten