vrijdag 3 juni 2016

Weers

 Deze regen heeft planttechisch geen zin meer en werkt bovendien demotiverend voor het in- en uitlopen van het huis bij het verkassen van de spullen naar de kelder. Natte spullen, natte kleren en modderige laarzen, die je in feite bij iedere entree van de kelder uit zou moeten trekken. Laat maar zitten dus. Hopelijk zeurt het niet de hele middag zo door.

 Het weer blijft iets, waar je maar met moeite op kunt rekenen. Eergisteren stond vandaag nog op de website als één van de betere dagen net voor een slecht weekeinde. Het slechte weer is de voorspelling echter te snel af. Het heeft er alle schijn van dat het zwaartepunt van het voorspelde weer een paar dagen naar voren is getrokken. Dus misschien geen compleet verregend weekeinde. Belangrijker is echter, dat ik vandaag nog een paar droge of in elk geval drogere uren krijg dan het geplens van nu.

 Ja, nu kan ik binnen, bijv. in de keuken aan de slag. Dat is de theorie. Mijn praktijk werkt anders. Het is òf/òf. Òf nu switchen en de aandacht naar de keuken verdraaien òf straks nog aan de slag met de tuinkamer. Geen èn/èn, die tijd is -gelukkig- voorbij, tenzij ik een niet te onderdrukken behoefte voel om zinnig bezig te zijn. Niet onmogelijk maar een te verwaarlozen kans. Gewoon vrij, dus. Heerlijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten