dinsdag 28 juni 2016

Reaguren

 Een paar redelijke krenten uit het commentaar op het kamerdebat van gisteravond. Verder was het als altijd weer een hoop ungenuanceerd gebral. De nuance vast weten te houden is meestal niet het sterkste punt in dit soort commentaren, maar wordt je ook een beetje moeilijk gemaakt, als je je steeds maar weer buitengesloten voelt door hen, die je gekozen hebt om jou te vertegenwoordigen
 
 "Je kijkt er naar en dan besef je dat ze het nog steeds niet snappen. De Brexit is een waarschuwing, en de klok tikt tak tikt voort...

De politiek rollebolt over elkaar heen vanuit een ikke, ikke, ikke perspectief. Men probeert de schuld bij elkaar in de schoenen te schuiven. Maar ze zouden pas echte "mannen" zijn als ze zouden toegeven dat ze hebben zitten slapen en dromen dat ze even te druk met zichzelf bezig waren dat ze niet door hadden welke schade er achter hen ontstond. Zij zijn hier allemaal schuldig aan stuk voor stuk... maar het volk vergeet niet, dat doen enkel politici. Ze geven al jaren onze vrijheden en onze verworvenheden weg. Ze hebben ons in de euro gelogen en in de EU gedwongen. Ze hebben ons zorgstelsel volledig gesloopt ze dringen ons vreemdelingen op die hier onder valse voorwendselen binnen stromen. En nu, nu geven ze na onze belastinggelden ook nog onze pensioenen uit handen, en nog snappen ze het niet... dat is ons geld, dit is ons land van ons wij die er voor gewerkt hebben... de EU gaat kapot "quick and dirty" of "slow and painful" maar Nederland wordt echt nooit een provincie in de superstaat waar niemand elkaar kan verstaan echt helemaal nooit.

Veel succes bij de verkiezingen jullie zullen het nodig hebben."
Opportunist | 27-06-16 | 20:07

 "@Opportunist 20:07
Je zou nu verwachten dat er enige zelfreflectie kwam bij de Kamerleden. Niets van dat alles. Een heel vreemde gewaarwording. Ze begrijpen de impact niet van een toegenomen roep om nationale democratie."
tipo | 27-06-16 | 20:10

 "De EU zou een beetje kunnen werken als:

1) iedereen min of meer gelijkwaardig was ,dus Griekenland = Nederland, Finland=Portugal
2) de interne vrijheid van bewegen van personen zéér beperkt zou worden (armlastige Polen en Roemenen zouden NOOIT naar NL moeten kunnen verhuizen , een paar jaar werken mensen verdringen en vervolgens uit de staatsruif vreten)
3) indien er géén miljoenen mensen uit Afrika en het Midden-Oosten zouden worden binnengehaald. (Maw als er grenzen zouden zijn)
4) indien vwb de euro elk land zich aan de afspraken zou houden

Aangezien géén van de 4 ooit gewerkt heeft en ook nooit gaat werken is het conglomeraat en die munt ten dode opgeschreven en kun je er maar beter naar toe werken om het op een nette manier te transformeren naar wat het in de jaren '70 en '80 was, dus de landen en munten en eigen grenzen terug. Net als in de rest van de wereld."
Zwizalletju | 27-06-16 | 20:13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten