zaterdag 11 juni 2016

Fladderen

 Geld geeft je vleugels .... als het ondertussen niet zelf al vleugels heeft gekregen. Het zijn 'maar' Lei'n of Ron's maar er zijn momenten, waarop het werkelijk met bakken de deur uit vliegt. Daar heb je geen gierende inflatie voor nodig. Vandaag is weer zo'n moment en dan was het een alles behalve goedkope week.

 De verwachting waaraan voldaan moet worden bij de bruiloft van een nichtje, een nalevering van tegels voor de afwerking van de tegelkachel, een buurvouw die 5 miljoen (oude telling, één van de) wil lenen, etc. Mn die bruilofts' toestand blijft een bizarre gewoonte. Je betaalt niet, zoals gisteravond, je eigen aandeel in de kosten, op zich al vreemd als je uitgenodigd wordt, maar als 'familie van' èn op je eigen bruiloft al (ongevraagd) gesponsord door, wordt je langs een versie van de lat der sociale controle gelegd.

 Het komt dan weliswaar voort uit oude gewoontes, maar een kip en een fles drank afleveren als bijdrage in wat toen echte dorpsfeesten zullen zijn geweest, is niet vergelijkbaar met de massale huwelijksfeesten, die hier nu gehouden worden. Een 250-tal genodigden zijn een 'must' om überhaupt uit de kosten te komen en dan verzorg je de drank vaak nog zelf, stelt het eten niks voor en komt de muziek van een Usb-stick of laptop. Het is big-business en dat zeker ook in letterlijke zin. Het feest vannavond vind plaats in zo'n semi-permanent feesttent van het het formaat van een half voetbalveld. Lelijk van buiten en ik kan me niet voorstellen dat het gezellig is binnenin. Maar dat gaan we zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten