zondag 26 juni 2016

Parasiteren

 Europa houdt me bezig. Dat het speelde zal ik niet ontkennen, maar ik had zelf niet het idee, dat ik er zo druk mee was. Het doet goed om te zien, dat er meer geesten zijn, die feilloos de mankementen van de Europese Moloch weten bloot te leggen. Het vooruitzicht, dat er zeer waarschijnlijk weing tot niets mee gedaan zal worden, stemt me weinig vrolijk.

 Ook ik heb het idee, dat het vertrek van GB nog niet voldoende diep in het vlees snijdt om tot het besef te komen, dat het anders, maar dan ook echt helemaal anders moet. En anders op een allang bekende wijze. Dat is één van de vervelende pijnpunten. Europese machthebbers zullen hun ongelijk moet bekennen. Een eigenschap waarop ik ze nog nooit heb weten te betrappen. Eenmaal in de top van het Europese gedrocht ben je bevrijd van het menselijke manco, dat je fouten kunt maken.

 De hele Europa-constructie is met niks anders te vergelijken dan een kankergezwel. Ontstaan uit een foute mutatie creërt het voor zichzelf voordelige levensomstandigheden, groeit sneller dan het wezen waarop het teert en vernietigt zichzelf door het doden van de drager. Ik had tot voor kort niet het idee, maar ik vrees, dat ik de definitieve ondergang ga meemaken. Dat gaat dus niet zolang meer duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten