zaterdag 13 september 2014

Zienswijze

 Hoe serieus ben je als je binnen komt met de mededeling "Hallo hier ben ik. Ik ben geïnteresseerd. Wanneer kunnen we een afspraak maken?" Of iets van die strekking. Weet u het? Ik niet, dus probeer ik altijd een beetje een idee te krijgen van het beleden interesse. Meestal in de vorm van een vraagje naar een wat uitgebreidere uitleg. Als je dan afhaakt, kwaad of gewoon zonder verder nog wat te laten horen, kan het interesse niet van dien aard zijn geweest, dat van een potentiële koper kan worden gesproken? Toch?

 Zoiets doe je toch alleen als je voor de aardigheid weleens wilt zien wat wat die plek precies inhoudt. Ik was altijd blij als een makelaar me na het tekenen van het voor hem belangrijke papiertje (waardoor een eventuele aankoop alleen via hem mogelijk was) me gewoon vertelde waar het lag, zodat ik kon langs rijden en kijken. Scheelde uren verkooppraat, omdat je het bij de meest objecten al op de eerste blik had gezien .... verkeerde ligging.

 Toch houdt het me bezig. Heeft mijn bescheiden en beleefd geformuleerde verzoek om wat extra informatie omtrent de intenties in het geval van koop me dan een, of beter dè koper gekost, want er kan uiteindelijk maar een iemand de boel van mij kopen, of heb ik me een middag tijdverspilling en pretentieus geneuzel bespaard? Ik zal het nooit weten en dat is al de tweede keer in 2 weken tijd. Het maakt me nieuwsgierig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten