dinsdag 9 september 2014

Geneugte

 Smaller kan het nauwelijks ..... Meer ouderen in verslavingszorg door 'gewoontedrinken' (Gelderlander, 09-09-2014). Na de begrijpelijkere bemoeizucht bij comadrinken (wat zich, zoals te verwachten viel, zelf alweer heeft ingehaald), het roken, zwanger zijn, het sporten in het algemeen en het voedingspatroon in het bijzonder, om een paar favoriete betuttelterreinen te benoemen, moeten nu de ouderen en hun vrijheden eraan geloven.

 Zoals altijd ontbreekt de nuance en worden schijnbaar vaker voorkomende excessen of een uit de lucht gevallen interesse van een verveelde of eenzijdig doordravende onderzoeker over een hele groep uitgesmeerd.

 " ..... Anders dan jongeren, die op gezette tijden los gaan, zijn ouderen gewoontedrinkers. ( ... ) Voor de senior van nu is het alle dagen feest. (... ) Iedere dag een fles wijn op tafel is volledig ingeburgerd. (... ) onderzoek in samenwerking met Plus, een tijdschrift voor senioren, naar de frequentie waarmee we alcohol innemen: Van de mannen dronk de helft minstens 4 dagen per week en van de vrouwen 35 procent. (...) "In het verzorgingshuis eten ze meestal warm tussen de middag en dan zie je ook al dat mensen afdwingen dat er wijn op tafel komt." (...) Nu ouderen steeds langer thuis blijven wonen, ook alléén, verlegt de problematiek zich. Bovens (Onderzoeker!!) is bezig met speciale scholingsprogramma's voor wijkverpleegkundigen om alcoholmisbruik thuis te leren herkennen....."

 Ik zou zeggen verhuis een stukje zuidelijker ...... scheelt een hoop gezeik! "Alle dagen feest", hoe Calvinstisch moet je zijn om dat als iets negatiefs af te schilderen? Notabene bij mensen die 24 uur per dag hun eigen gang kunnen gaan zonder dat iets of iemand daarvan afhankelijk is. Mag het leven na een jaar of 60-70 afzien een beetje gefeest worden? Ik hoop, dat ze zo slim zijn geweest om daar eerder mee te beginnen..... Degenen, die zich hier tegenaan menen te moeten bemoeien, mogen terug naar "Af" zonder extraatje gewoon opnieuw beginnen, hebben ze geen tijd voor dit soort betuttelende onzin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten