vrijdag 26 september 2014

Wettig

 Wat een verstandig besluit om de vorige keer niet in te stemmen met de start van de gasaanleg op het moment, dat ik net weer zou vertrekken. Al vanaf het eerste moment dat over de aanleg is gesproken hangt een foute sfeer om het geheel. Ooit een staatsmonepolie en in die tijden aangegrepen om zich in ieder huishouden tot en met het fornuis of geyser te bemoeien met de aanleg. Niemand weet beter, dus de schapen drentelen als of niks is veranderd voort in de kudde.

 Wil je gas of een verandering van het bestaande gassysteem, zoals in mijn geval want gas is overal bij iedereen, dan moet je 'een project' opstarten. Iemand komt je hele tent uitneuzen en opmeten en zou je het liefst vertellen, wat je doen moet. Na drie aanlopen was het de betreffende pipo duidelijk, dat ie iets meer moest luisteren naar wat ik wilde of anders kon ie met z'n gas opsodemieteren. Daar hoef je geen Roemeens voor te kunnen spreken. Dus geen ventilatiegaten in de keuken, geen gasdetectors in keuken en badkamer en al helemaal niet in de kelder of andere kamers waar het gas doorheen moet maar geen aansluiting is gewenst. Ook niet als dat wettelijk zou moeten. Het kostte wat, maar de wet is zoals altijd rekbaar.

 Dat daar de kous niet mee af was, had ik mezelf direct al bedacht, maar dat de aanleg alsnog zoveel problemen en gelul over "Het is de wet" met zich mee zou brengen, heb ik onderschat. Maar goed, bij "alles d'ruit of een fatsoenlijke oplossing" blijkt het geld toch weer iets belangrijker dan het wettelijke kader en blijken creatieve oplossingen best mogelijk. Heerlijk land ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten