maandag 29 september 2014

Interesse?

 Een telefoontje van iemand uit Nederland, die welhaast de verkoop-website moet hebben gezien want telefoonnummer, en me vraagt om Engels te praten. Aansluitend legt hij me uit, dat iemand anders me zal bellen, die Frans praat. Alles in het kader van de verkoop. Je maakt wat mee. En het een brengt het ander met zich mee. Praatte hij nou achter de hand in z'n telefoon? Mijn fantasie staat voor niks als ie geprikkeld wordt.

 Maar ok, alle rare (gedachten-)kronkels voor mijn rekening. Niet veel later het aangekondigde telefoontje. En ja, de meneer aan de lijn sprak goed Frans. Daarmee werd het verhaal er niet veel duidelijker op. Ja, d'r was interesse en, zoals iedere geïnteresseerde steeds zal benadrukken, de interesse was serieus. Je gaat natuurlijk niet zeggen, dat je niet serieus geïnteresseerd bent. Of dat laatste wel of niet het geval is, mag ik helaas steeds zelf uitmaken.

 De ene keer dramt een dame een verhaal over huurkoop door de telefoon, de andere keer hangt moederlief van iemand, die nu nog in Thailand woont, maar zich straks in Frankrijk willen settlen, aan de lijn ... en zo kan ik nog ff doorgaan. Ik ben niet zo'n telefoon-praat-en-regel-type dus maar uitgelegd, dat ik graag een e-mail zou willen ontvangen, waarin het een en ander meer of minder kort wordt uitgelegd.

 De Frans-sprekende meneer bleef maar praten, dus dat gesprek na meerdere malen mijn wens uitgelegd te hebben, minder dan meer beleefd afgekapt. Niet veel later Nederland aan de telefoon. Ditmaal een dame, die Nederlands sprak, ondanks dat dit overduidelijk niet haar moedertaal was. Maar ok. Weer dat samenzweerderige "ons-kent-ons"- toontje, maar nu deels verstaanbaar. Iets met bank, krediet en ander onduidelijks. We wachten de email af en dan zien we verder .... Laten we de inschatting voorlopig houden op 'anders dan anders'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten