maandag 15 september 2014

Prioriteren

 Nog een tweede koffie en dan verder met de bramen. Gaat een lange dag worden vandaag ...... en dat zou tijd worden. Maar eerst de wasmachine aanzwengelen. Moet ineens denken aan het grote houten geval, dat ergens aan het begin van mijn herinneringen thuis in het schuurtje stond dat 'stal' werd genoemd. Uitgebeten, geloogd hout, een slinger die uren heen en weer draaide met halve slagen en rechts op de rand een wringer gemonteerd. Toen was maandag nog echt een wasdag.

 Moest daar ook aan denken,  toen ik een jaar of wat geleden iemand ontmoette, die de was nog in de rivier deed. Houten wasbord, stuk zeep en maar op de stenen slaan. T-shirts en ondergoed, soit, maar beddengoed??? Uren op je knieën zitten aan de oever van een rivier(tje). Ze maakte d'r grapjes over, dat ze een toeristische attractie was ... Een vrouw van ongeveer mijn leeftijd .... op de knieën .... aan de handwas. En haar vent ons trots zijn nieuwe auto showen, uitgebreid voorzien van een uitleg hoe gunstig en handig hij de boel op afbetaling had kunnen regelen. Zou ik ook doen, me drukker maken om een nieuwe vierwieler dan om de knieën van mijn partner. Nog afgezien van al die uren, die zo'n ambachtelijke aanpak kost.

 Gelukkig is zoiets eenvoudig te verhelpen. Het hoeft tenslotte niet altijd een Miele te zijn. Hoe ze dat gebracht heeft, mag Joost weten. Hij schijnt er in elk geval niks van te weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten