donderdag 18 september 2014

Depriment

 Objectief ....... ik krijg er de rillingen van. Een eenvoudige bloedtest om iemand's depressie te bepalen. Het is alsof Unilever een test op de markt brengt, die bepaald of je honger hebt of niet. Ok, het is een wetenschapper, maar behalve dat die tegenwoordig verplicht zouden moeten zijn om hun sponsor bij de publicatie te vermelden, hebben die lui toch erg vaak last van iets zien, wat ze erg graag willen zien.

 Nadat ze de afgelopen decennia 100'den miljoenen een depressie of depressieve klacht hebben aangepraat, kost dat checken en overtuigen blijkbaar teveel moeite. Het vervelende is, dat de toekomstige patiënt daarbij waarschijnlijk nog teveel ongewenste invloed kan uitoefenen. Voor je het weet, moet je de persoon depressie-vrij verklaren. Dat moest eenvoudiger, eenduidiger en vooral ahv van criteria waarop het slachtoffer geen invloed kan uitoefenen. Ik zie het al helemaal voor me. Wat chemische pseudowaarheden voor het verkrijgen van de gewenste criteria, behandelingsprotocolletje en laat de pharmaboeren maar draaien. Eenmaal in die molen kom je er nooit meer uit.

 Ik slik al meer dan tien jaar onzintabletten en krijg bij iedere poging tot discussie over de zin van de continue medicatie een papier ter tekening onder mijn neus gedrukt, dat de eventuele gevolgen voor eigen risico zijn. Nooit begrip, medewerking, monitoren of hoe je dat moet noemen. Nee, het is slikken of stikken!

 Dit lijkt goed nieuws, maar is het absoluut niet. Behalve dat het de zoveelste ommezwaai van oorzaak verhelpen naar symptoombestrijding is, gaat dit zo grootschalig worden, dat het ter discussie stellen, je op een maatschappelijk afstraffing zal komen te staan. En het gaat ze vast lukken. Too big to be wrong .... Het lijkt op de herhaling van de statines.

Nav: Eenvoudige bloedtest kan depressie vaststellen, Vk 18/09/014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten