zondag 14 september 2014

Idealen

 Vijftien flessen wijn/drank op een dag door één lever loodsen?? Zoveel bij elkaar kan ik me alleen uit de 'goeie tijd' herinneren als we met een man of 6 - 8 een avond uitbreid aandacht besteed hadden aan de culinaire kwaliteiten van een van de mededrinkers. Maar in je eentje??? En dan nog normaal functioneren? Wat heet dan 'normaal'?? En 10-minuten dutjes doen om dan niet dronken te worden? Klinkt me meer naar een gedegen winterslaap in mijn oren.

 Ik ben Dépardieu niet, al kan een glas champagne bij het ontbijt voor een tintelende dag zorgen. Het is sowieso niemand, die ik als voorbeeld zou nemen in wat dan ook, mocht ik überhaupt ergens in al de behoefte aan een voorbeeld hebben. Als er al een soort van voorbeeld in mijn leven is geweest, was dat mijn vader. Maar niet om te doen wat hij ook deed, en d'r was weinig wat hij niet deed, meer om me af te vragen of ik dat ook zou willen doen/kunnen of net niet. Ik is ik en de rest mag rustig zichzelf zijn zolang als ze hun vermeende kwaliteiten niet aan mij proberen op te dringen.

 Nee, ik ga niet het pad van gisteren op. Dat is gisteren uitgekauw en uitgespuugd. Zit nog wat tussen mijn tanden links en rechts, maar die plukken gaan we in stilte verwijderen. Ook bij foeteren geldt; verandering van onderwerp, foetert beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten