zaterdag 20 september 2014

Aandachtig

 De eetschuren op de industrieterreinen rond om Franse steden blijven me verbazen. Ok, in mijn geval is het erg makkelijk. Rondom het hotel aan de uitvalsweg richting vliegveld liggen minstens 4 van die dingen. Een Italiaan. Een Frans getinte tent. Iets met voornamelijk mosselen. En een burgergeval. Rond een uur of half negen zitten die tenten dus vol. Het was dan wel zaterdagavond en ik heb ze niet alle vier bekeken, maar de Franse versie zat echt vol en menig tafel had een meervoudige bezetting gehad voor ik was vertrokken. Iets waar ook duidelijk naartoe gewerkt werd. Je krijgt dan bijv. de rekening onder je neus zonder dat je daar om hebt gevraagd.

 Behalve dat me zoiets altijd obstinaat maakt en ik direct nog een extra koffie bestel, was het treurig om te zien, dat de service werkelijk alleen tempo tot doel had en de aangedacht compleet werd vergeten. Ok, als je uren moet wachten op een drankje of een volgende gang is natuurlijk het andere uiterste. Maar bestelling binnen, interesse weg...... is het ook niet. Daarna besta je niet meer, totdat ze vinden, dat je lang genoeg gezeten hebt en het tijd is om te betalen. Daar ga je niet naar toe om te tafelen, maar uitsluitend om je maag te vullen. Dat zou ik gewoon thuis doen, als ik er zou wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten