zaterdag 13 september 2014

Smaakverandering

 De ergste gal is gespuid. (Is dat correct gespeld Nederlands??) We kunnen verder. Was binnenhalen, de derde machine legen .... Ja, ja, we blijven onder tussen wel zoveel mogelijk bezig, al zou Rambo voor andere bezigheden kiezen. Het gaat ook niet altijd van harte, maar een schoon hemd aan je lijf mag best een beetje moeite kosten.

 Koken lijkt me wel aardig. Een maaltijd waaraan aandacht is besteed, mag wel weer een keertje. Wat ligt er allemaal? Garnalen. Tomaten uit een echte tuin. Een berg fruit. Een bos peen. Gehakt. Verse knoflook. Champignons. En paar verdwaalde en waarschijnlijk inmiddels beurse advocado's. "Alles ohne Gewähr..." zoals de Duitser altijd netjes waarschuwt, want uit mijn blote hoofd.

 Het wordt tijd, dat ik ergens pittige rode peppers vandaan haal. Mijn sambal is alweer langer dan gisteren gepotverteerd en het spul wat je in de supermarkt kunt krijgen is behalve nauwelijks scherp ongelovelijk zout. Maar dat een andere keer. Nu iets met smaak en vooral de rust om een beetje aan te rommelen in de keuken. Ja, de rust is er nog steeds. Die is gelukkig niet gaan wieberen dank alle heisa van de afgelopen paar dagen. Allez, cuisinier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten