vrijdag 5 juni 2015

Vondst

 Zoals wel vaker heb je mensen van buiten nodig om met de neus op lokale zaken gedrukt te worden, die het genieten waard zijn. Zelfs dus, als je pas goed twee maanden ter plekke verblijft. Dan is het weliswaar niet zozeer, omdat je de dingen niet meer ziet, die er zijn, maar gewoon nog geen tijd gehad hebt om er tegen op te lopen. Maar toch.

 Gisteravond bij de laatste bruiloftsgasten op bezoek, die van onze gelegenheid gebruik hebben gemaakt om met hun camper naar Roemenië af te zakken. Voor het feest waren ze al in het dorp geweest en hadden zich laten verleiden tot een plekje aan de hoofdstraat, terwijl ze eigenlijk hun zelf gevonden plek beter vonden. Qua uitrijden bleek dat de volgende ochtend zeker het geval. Dus nu stonden ze gewoon aan het eind van het 1,5 of twee kilometer lange dorp op de gemeenschappelijke weidegrond. Dorp achter zich met een weidse uitzicht de andere kant op.

 Daar hebben we van het vallen van de avond en het verschijnen van een heldere sterrenhemel genoten onder het genot van bier, wijn, koffie, sterke drank, port en tussendoor een lekkere maaltijd. Naarmate het koeler werd leefden de honden op. Die wisten net als ons de plek zeer te waarden. Ff terug in de open ruimte, maar dan in het kwadraat, die ze in Frankrijk gewend waren. Een plek om vaker te vertoeven (Bbq?) of doorheen te trekken met de honden. Onthouden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten