donderdag 18 juni 2015

Fantasiesteek

 Het was een van de eventuele extra's ter opvulling van mogelijk loze ruimte, toen de onvoorziene Limousintrip zich in mijn programma propte. En ook eentje, die ik niet van allerlei andere factoren afhankelijk wilde laten zijn. Aanwezigheid in combinatie met tijd zou een gegarandeerd bezoekje betekenen. Ik had me al ongedateerd aangekondigd en een beetje geschilderd, wat ik dacht te doen als de afhandeling niet tot een bevredigend resultaat zou leiden.

 Hier is natuurlijk sprake van mijn niet-geleverde trouwkostuum. De eerste activiteit na de lunch. Niet alleen, maar zonder geüniformeerd blauw stapte ik de winkel binnen. Het enthousiasme van de begroeting was minder dan ik gewend was en hij hield het op "Bonjour monsieur" en liet mijn voornaam achterweg.

 In de tijd dat hij helemaal van achter uit de winkel moest komen en wij van de andere kant, moet zijn brein koortsachtig gezocht hebben naar acceptabele verklaringen, zeg gerust soepele smoezen. Geloven deed ik hem al niet meer en dat werd er vanmiddag ook niet beter op.

 Het pak was -zoals afgesproken- opgestuurd, maar hij had het beschadigd teruggekregen. Een snee in  de mouw. En dit overkomt natuurlijk alleen de mensen, die het het minst verdienden. De spraakwaterval ging aan een stuk door. Wat gebeurd was, had hem diep getroffen. Hij voelde met me mee en had zich erg beroerd gevoeld dat mij dit was overkomen. Bla, blaaaaa, blaaaaaaaaaat.

 Geen kostuum (in het atelier), geen cheque want de eigenaresse (hij is dus blijkbaar loonslaaf????) was sinds gisteren ziek, geen stof meer om de snee te repareren maar dat wilde hij graag navragen bij de producent, tussen de smoezen door een niet aflatende riedel van verontschuldigingen, geen papieren van de verzending, etc.

 Wat de goeie man zich bij dit alles bedacht heeft, mag Joost weten. Ik ben echter niet weg en kom nooit meer terug en bovendien neemt Inez vanaf nu mijn honneurs waar. Hij zal dus iets van zijn bijeen gefantaseerde verhaal hard moeten maken, al is het maar de cheque voor de teruggave van het voorschot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten