zaterdag 27 juni 2015

Nattigheid

 Een voorheen vrijwel lege septic tank, die na dik 48 uur plenzen voor driekwart vol staat met water, doet me de wenkbrauwen fronzen. Als je dan ook nog water ziet komen uit een afvoer- cq aanvoerpijp, die nog geen enkele werkende aansluiting heeft, dan gaat het met dat fronzen van de wenkbrauwen alleen niet meer lukken. Hier klopt iets niet!

Ok, die betonnen deksels sluiten vast niet fatsoenlijk en er zal het nodige water gewoon naar binnen zijn gesijpelt, maar anderhalve kuub op minder dan 3/4 vierkante meter? Dat is terug gerekend naar een vierkante meter de aanvoer van ongeveer 2500 à 3000 mm. Dat zal iets van ruim 2x de normale jaarlijkse neerslag hoeveelheid zijn. Hier moet meer fout zijn. Òf de septictank is (nog steeds) zo lek als een mandje, wat ik enigszins betwijfel, òf er is ergens een waterstroom onder de opstaande rand door gedrongen, maar dan had ik dat eigenlijk direct moeten zien, òf de PVC-buis, die als aanvoer vanaf de keuken functioneert, is het lekke mandje met zijn rubberverbindingen iedere 2 meter.

 Moet ik blij zijn, dat mankementen worden ontdekt, voordat de boel daadwerkelijk in gebruik wordt genomen?? Eigenlijk wel, maar toch .... Ik voorzie ongepland graafwerk, misschien of waarschijnlijk zelf een vervanging van een (groot) deel van het splinternieuwe rioleringssysteem. Geen vrolijk stemmende gedachte zo vroeg in de ochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten