maandag 29 juni 2015

Afscheid?

 Bezig op de nieuwe plek. Septictank leeg gepompt. Nu uitvinden cq bedenken waar al dat water vandaan is gekomen. Na het pompen opzoek gegaan naar Beer. Die loopt al dagen meer dood dan levend rond en zal zich vast ergens teruggetrokken hebben om de laatste adem uit te blazen. Een korte zoektocht in de schuur was voldoende om het schamele lijfje in het stro onder een oude kar te zien liggen. Meer dan botten met een velletje is nauwelijks meer. De laatste adem heeft ie nog niet uitgeblazen, maar dat gaat geen week meer duren.

 Vijftien jaar deel uit gemaakt van mijn leven. Geboren en opgegroeid op LpM en helaas waarschijnlijk de slechte nieren van z' n moeder geërft. Juultje, z'n zus verkeert nog in blakende gezondheid. Dat het met hem niet goed zat was in Frankrijk al duidelijk. De vergifting agv van de slecht werkende nieren proberen te compenseren met het geven van melk. Hij pieste zich een ongeluk en leek aan de beterende hand. Dat het slechts uitstel van het onvermijdelijke was, was duidelijk. Toch leek hij de eerste weken in Roemenië op te bloeien. Ging opstap naar de buren. Iedereen kende de kat met de gecoupeerde oren. Hij trotseerde menig blaffende hond en joeg tot overmaat van ramp op de kuikens en jonge kippen van dezelfde buren. Desondanks verloor hij steeds meer gewicht.

 Hij ligt nu binnenshuis op een kleedje. Volgens mij lijdt hij geen pijn. Hij ademt kalm. Het is het natuurlijke afbouwproces. Hij slaapt en ik neem aan dat hij niet meer wakker wordt. Ik waak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten