woensdag 10 juni 2015

Strijd

 Ik weet, dat ik slecht ben in switchen tussen bezigheden als een verband ontbreekt. Het schakelen van de ene prioriteit naar de volgende loopt steevast vast. Zelfs als er zoals nu een mooi eind zit aan waarvandaan geschakeld moet worden. Wat in het vervolg mijn aandacht moet krijgen, heb ik bovendien voor het kiezen! En dan nog.

 Stiekem speelt een vakantiegevoel als complicerende factor op de achtergrond. Een vakantiegevoel, dat niet tevreden wenst te zijn met een paar weken of maanden. Deze neiging is structureler en wortelt beduidend dieper. Het is de altijd al aanwezige afkeer van verplichtingen, het verlangen volledig vrij te zijn in wat je doet dan wel nalaat.

 Dan doe je dat toch, zou je denken, maar de werkelijkheid is, zoals bekend, weerbarstiger dan men zou willen. Freewheelen is moeilijker, dan je denkt. In Frankrijk kon ik makkelijk dingen links laten liggen, omdat het dingen waren die moesten en ik niet wilde. Nu zijn de zaken beduidend minder dwingend maar is het, dat ik ze graag wil ik doen en het liefst allemaal tegelijk ..... Waar je bij 'moeten' eenvoudigweg de kont tegen de krib kunt gooien, is bij 'willen' het klonen van jezelf geen vanzelfsprekendheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten