zaterdag 6 juni 2015

Frisjes

 Dat het afkoelt in de avond ben ik gewend van Frankrijk. Hier dus ook, maar iets is anders. Het is vroeger, minder geleidelijk en het voelt kouder. Heeft misschien met de hogere temperaturen hier te maken, vergeleken met juni in de Limousin. Ik ben het niet gewend om in de loop van een bbq-avond op zoek te moeten gaan naar extra bekleding. Een T-shirt zou voldoende moeten zijn als het overdag ruim dertig graden is, maar nee, dus. In Frankrijk zat ik in juni 's avonds niet vaak in een T-shirt buiten, dat zal het punt zijn. Dan waren het wel al aangename buitenavonden, maar dan toch in een sweater.

 Wat een gezeur. Landklimaat, zeeklimaat, een kleine 2000 km verschil in vogelvlucht, weg uit de verstorende invloedsfeer van de Alpen en zijn omliggende uitlopers cq voorlopers, overheersende  luchtstromen uit noordwest ipv zuidwesten en meer Russische dan Atlantische invloed en dan heb ik het ff niet over de politiek.

 Gewoon hetzelfde maar dan behoorlijk anders. Ik zal nog wel een tijdje blijven vergelijken. Naarmate ik meer gewend raak, zal de behoefte heden en verleden te vergelijken gegarandeerd verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten