vrijdag 5 juni 2015

Marktwerking

 Twee uur later en heelijk in een verlopen kroeg gezeten aan het plein waar op vrijdag markt is, het groente-, fruit en plantendeel. Het non-food, vnl. kleding-, schoenen- en gereedschapdeel ligt een eindje verderop. Erg aangenaam. Het kan me niet verlopen genoeg zijn in een atmosfeer bezoedeld door sigarettenrook. Hier mag dat nog en voor mij hoort dat er ook gewoon bij. Het hoeft de dichtheid van mist niet te benaderen. Gewone aanwezigheid is voldoende.

 Allemaal en uitsluitend mannen, natuurlijk, veel sterke drank, het nodige bier en een zeldzaam flesje fris. Mannen van mijn leeftijd en ouder met hier en daar een jonkie. Jammer, dat ik mijn foon niet bij me had. Dat wil af en toe gebeuren. Geen directe registratie van mijn indrukken, dus. Niet dat dat afbreuk doet of heeft gedaan aan het plezier van de beleving.

 Verspreid over de tafeltjes in de best grote ruimte mannen met hoedjes op in de leeftijd van mijn vader. Mijn generatie vnl. met de alom tegenwoordige petjes. Eén uitzondering met iets van een cowboyhoed. Wat ik mis zijn de grote zwarte zigeunerhoeden. Ook geen stro-gevallen trouwens.

 Ik heb me het bier goed laten smaken en op de terugweg een selectie groenteplanten gekocht. Tomaten, pepers, prei en selderij. Uien liggen al een paar weken te wachten. Zien dat we dit jaar toch nog iets van die moestuin tot stand weten te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten