zaterdag 6 juni 2015

Eigen

 De keuken voor de vierde keer aangepakt sinds mijn permanente aanwezigheid. Deze keer niet direct weer bouwvakkers die gestucte muren beginnen te schuren of een verkeerde betonconstructie slopen. Na een paar uur poetsen, verplaatsen en in- en opruimen kan ik nog steeds niet mijn naam schrijven op het werkblad. Pfff, het lijkt alsof het werk zoden aan de dijk heeft gezet. Dat stimuleert.

 Behalve stofvrij komt er ook een beetje lucht op al die strekkende meters aanrecht incl. het eiland. Net als toen ik de spullen uit Frankrijk voor het eerst een plek probeerde te geven, wordt me duidelijk hoe groot de keuken in Frankrijk eigen wel was. Hoeveel meters opslagruimte van soms wel bijna een meter breed/diep, de muurkast, de servieskast, de tafel die altijd wel volstond, de beide grote koelkasten waarvan eentje al bijna net zoveel ruimte had te bieden als beide inbouwgevallen van nu, etc. Hoe prachtig het geheel ook is en hoe ruim de ingebouwde keuken ook lijkt, het is krapjes vergeleken met wat ik had en dan staan er vooralsnog enkel mijn spullen. Nu wist ik dat qua andere plekken wel, maar de keuken met al die kastruimte, had ik groter ingeschat. Veel ruimte gaat verloren. Kasten zijn niet optimaal ingedeeld. Daar valt een hoop extra bergruimte te verdienen. Maar dat is voor een andere keer.

 Vanmiddag wil ik hier kunnen koken. Mag er dan wel geen stromend water zijn, maar gas is er wel. Het zal niet direct een 10-gangen maaltijd worden maar wel de salade voor de barbeque bereiden en een warme groentehap. Eindelijk aan mijn eigen smaak toekomen. Andere kruiden gebruiken dan enkel zout, peper en soms wat paprika. Én natuurlijk een deel van al die nieuw pracht uitproberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten