zondag 28 juni 2015

Prioriteren

 Tijd om feiten te inventariseren, ze onder ogen te zien en er consequenties aan verbinden .... tijd voor een omslag, dat is het. Als je steeds maar blijft denken, hoe je ergens moet komen en ondertussen niks doet, is het 'ergo' toch, dat je geen ene moer vooruitgang boekt.

 Er gaat veel, teveel tijd verloren aan het gejojo tussen twee plekken. Natuurlijk door het feitelijk continue geheen- en weer, maar ook doordat de aandacht steeds weer geswitch dan wel bevochten moet worden mn daar waar het de bedoeling is om uiteindelijk terecht te komen. Klinkt cryptischer dan het is. Het toekomstige adres moet voorlopig naar het niveau van "werkplek" en dan op een manier waar niet over gediscussieerd of gebedeld hoeft te worden. Gewoon 8 uur aanwezig en doorgaan tot bij zessen.... Of zoiets. Dat bed, bad en plee een paar honderd meter verderop liggen is dan niet handig, maar verder ook niet interessant. Interessant zijn de uren, waarin de volle aandacht gegeven kan worden, waar die het hardst nodig is ipv het geklooid op dat vlak in de laatste 2-3 weken. Tussen neus en lippen door, gaat het gewoon niet werken. Ik wil dat nieteens en dat roept dan weer weerstanden op, die het toch al happerende proces verder afremmen.

 Het heeft wel wat weg van 'het gevecht' dat we in Frankrijk hebben geleverd. Niet zozeer met de omstandigheden als wel onderling. De plannen waren helder en uitgewerkt toen we aankwamen. Eenmaal ter plekke zag Yoland van een hoop zaken ineens de noodzaak niet meer en is het mij niet gelukt om de keuze voor de voorspelbare doodlopend weg te keren. Nu is het een andere vrouw maar een soort gelijk mechanisme. Dat gejojo tussen meerdere leefplekken is in haar leven meer regel dan uitzondering geweest. Het idee van een eigen plek lijkt haar prachtig, maar de behoefte, om daar ook voor in de benen te gaan, zie je langzaam wegsmelten als ijs in de Roemeense zomerzon. Wat meer enthousiasme zou de toch al niet gemakkelijke omstandigheden enigszins verzachten, werkbaarder maken, zou, zeg maar, stimulerender werken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten