donderdag 11 juni 2015

Aarzelend

 Eindelijk een beetje beweging. 'Slechts' in de opzet van de tuin, maar toch. Pepers en twee soorten tomaten geplant. Niet erg slim om dat 's ochtends te doen, maar ik kon het niet laten. Verder een stuk omgespit. Een stuk waar de grond niet leek op beton. Desondanks cardiologisch op het randje, al zal de inbeelding zijn aandeel geleverd hebben. De eerste handelingen maken direct duidelijk wat hier moet gebeuren en verder nodig is. De grond heeft behoefte organisch materiaal en iets om af te dekken, te beschermen tegen de ongenadig schijnende zon. Turfmolm, strorijke mest en een mulchlaag.

 Landbouw plastic in grote oppervlakten zou ook niet verkeerd zijn in het kader van het onkruidvrij maken van de tuin. Iets wat hoe dan ook nog jaren gaat kosten.

 Ik hoop, dat het werken in de tuin me een idee geeft, hoe de plek verder ingedeeld moet worden. Niet die rechttoe, rechtaan lap grond die men hier tuin pleegt te noemen. Iets met niveauverschillen, gedeeltelijk ophoging, aanleg van bedden, drainage en een kas. Die elementen zijn al duidelijk en genoeg werk voor twee seizoenen. Minimaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten