dinsdag 16 juni 2015

Verborgen

  Bijkomende van de herkansing hoorde ik ergens in het begin van de middag een hoop neerkletterend  water. Had net die ochtend gezien, dat naast mijn kamer een aparte doucheruimte was en dacht daar als eerste aan. De hoeveelheid water als ook de lol, die van de gang kwam van een groot aantal menselijke stemmen maakte een normale douchebeurt onwaarschijnlijk en voor een orgie leek het me noch de tijd noch de juist plek.

 Net toen ik me begon te interesseren voor de aard van de oorzaak, stak een verpleegster haar kop om de deur en vroeg mij in bed te blijven en niet op het binnenstromende water te letten. Zover was ik nog niet gekomen. Ze hadden last van een overstroming .... En dat op de tweede verdieping. Een gesprongen waterleiding gaf een aardige waterval van plafond naar vloer en men was bezig het water de badkamer in te verplaatsen met trekkers, bezems, dweilen en lakens. Iedereen had een hoop lol.

 Toen het water was afgesloten is men nog wel een uurtje bezig geweest. De schade zal zijn meegevallen, dankzij het zeil dat op de vloeren lag en een centimeter of tien tegen de muren opstond. In de tussentijd kwamen diverse mannen langs, die overduidelijk niks met ziekenverzorging te maken hadden, maar ook geen verstand van waterleidingen. Na wat betrokken tot van begrip verstoken blikken in het inmiddels onttakelde systeemplafond verdwenen ze ook weer. Kan gebeuren natuurlijk, maar zou toch niet moeten mogen. Toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten