woensdag 26 februari 2020

Viraal_04

 "Shit hits the fan?"

 De een heeft het over de waarschijnlijkheid dat 40-70% van de wereldbevolking besmet zal raken, merendeel trouwens op een niet terminale wijze en het RIVM in Nederland blijft de boel down playen (afzwakken?) of is het Hollandse nuchterheid?

 "Gebieden die op dit moment een hoog risico op besmetting hebben, zijn volgens het RIVM het vasteland van China, Taiwan, Macau, Hongkong, Singapore, Iran en een aantal gemeenten in Noord-Italië.

 Het RIVM onderscheidt deze gebieden waar het virus zich aan het verspreiden is, van gebieden waar het virus is 'opgedoken', zoals op Tenerife het geval is. In dit soort gebieden zijn er enkele gevallen van besmetting en zijn deze ook terug te leiden aan een bezoek aan een gebied met een hoog risico. De mensen die in gebieden zijn geweest waar het virus is opgedoken, hoeven zich dus niet meteen zorgen te maken.

 En zolang je geen verschijnselen vertoont, hoef je niet te vrezen dat je het virus overdraagt aan mensen om je heen. Het virus verspreidt zich bij veruit de meeste gevallen via druppels, legt een woordvoerder van het RIVM uit. En iemand wordt pas ziek als hij of zij in contact is geweest via deze druppels, bijvoorbeeld als een besmet persoon niest.

 Het heeft volgens het RIVM ook geen zin om toeristen preventief te testen op het coronavirus. Pas als er klachten ontstaan, heeft het virus zich zodanig ontwikkeld dat de test het kan aantonen en dat het besmettelijk is. De eerste dagen na een besmetting is er onvoldoende virus in een lichaam om een besmetting te kunnen aantonen."

 En dan denk ik, en ik niet alleen:  Maar even serieus, "als ze klachten krijgen, dan worden zij getest"? Ook al is keer op keer op keer op keer op keer op keer aangetoond dat klachten helemaal geen vereiste zijn? Véél meer dan de helft van de positieve gevallen op de Diamond Princess vertoonde geen symptomen...

 Ondertussen groeit de besmetting in Italië en verspreidt zich door Europa op voorspelbare wijze. Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië, Roemenië en al die andere nog niet ontdekte plekken. FFP2-4 mondkapjes zijn nauwelijks meer te krijgen en als dan tegen woekerprijzen .... slaatjes uit slaan blijft een menselijke sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten