maandag 24 februari 2020

Sloom

 Onrustige nacht. Had erger gekund. Vroeg op. Laat ik het benutten. Net niet weggewaaid bij het uitlaten van de honden, wel goed nat geworden. Niet de fijnste manier om aan een dag te beginnen. Maar ook dat had stukken erger gekund. Alles bij elkaar valt het dus wel mee. Zelfs voor een maandag. Zeker met een goeie koffieverkeerd in mijn handen. Neemt niet weg, dat ik zin heb om terug in bed te kruipen. Wat me nauwelijks verbaast, maar niet de bedoeling is. Zelfs al zou ik zo kunnen slapen.

 Er hangt, geloof ik, iets meligs met een ontevreden bijsmaak in de lucht. De laatste week van februari zal de oorzaak niet zijn. Mocht er een zijn, dan zal het hooguit het opruimen zijn, waaraan het grootste deel van deze maand verloren is gegaan. Of moet ik zeggen 'aan besteed is geweest'?

 Ik zou wel een troostrijke punt schwarzwalder lusten. Een beetje tegenwicht tegen de triestigheid buiten en het onbestemde in mijn hoofd. Verwennen. Het is al weer een tijdje geleden dat daar nood aan was. Ik ga vandaag maar eens geld uitgeven. Noodzakelijk, nuttig en leuk. In deze volgorde. Doet ook altijd weer goed, behalve het noodzakelijke deel dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten