zondag 16 februari 2020

Meer ...

 Het tempo zwakt af. Mijn voorsprong slinkt. Van de ruim twee dagen is er eentje afgesnoept. Het is nieteens mijn streven en toch blijf ik er mee bezig. Maar serieus of voor de lol als de pijp leeg is, is de pijp leeg. Dan kan ik nog wel wat onzin verkopen, maar ook dat is eindig.

 Het is een prestatie. Over de helft van de mnd en gemiddeld meer dan 5 bijdrages per dag. Een record, denk ik. En ergens speelt dat mee. Ergens, diep verborgen in de berg van mijn verlangens zit het streven om een jaar te vullen met gemiddeld 5 blogbijdrages per dag. Slaat nergens op, net als ieder ander record is het enkel het overtreffen van een eerder record en daar houdt het mee op of eigenlijk net niet, want records moeten gebroken worden. Dus dan 6, dan 7, etc. Hetzelfde als polsstokhoogspringen en op de dik 6 mtr één centimeter, eentje (!!), dwz 10 millimeter meer overbruggen. Je hoeft er niet lang bij stil te staan om het belachelijke ervan in te zien.

 Misschien maar goed ook dus, dat de werkelijkheid dit malle streven stap voor stap nadert en ongetwijfeld gaat inhalen voor het einde van de mnd. Terug met de voetjes op de grond. Kwaliteit ipv kwantiteit. Lol ipv prestatiedrang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten