woensdag 19 februari 2020

Onzin

 Kop ik 'm vandaag nog in? Ja, ik kop 'm vandaag nog in. De 100ste op de 19e. Volkomen irrelevant voor het door het klimaat in z'n voortbestaan bedreigde mensheid. Daarvoor wel een persoonlijk record en laat dat nou ff net iets zwaarder wegen, hoewel ik de nutteloosheid ervan niet onderschat.

 Stel nou, dat de wereld binnen nu en 100 jaar verandert in een omgeving, die de mens op alle denkbare fronten naar het leven staat. Onwaarschijnlijk, maar stel. Een zeespiegel die bijv de waanzinnige 65 mtr hoger ligt dan nu. In de tropen onleefbaar, op onze breedtegraad tropisch en op Nova Zembla het gematigde miezerige weer van de Lage Landen.

 Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking verkast als klimaatvluchteling. Nederland in feit verdwenen. Net als Bangladesh en meer van dat soort rivierdeltaplekken. De Noordzee een stuk groter. Windmolenparken op zee onder water verdwenen. Het ondergrondse kabelnet volledig onbruikbaar. Den Haag verzopen. Regering overgenomen door Duitsland. De Nederlandse staat opgeheven. Het europarlement definitief naar Strasbourg.

 België gedecimeerd, Frankrijk gehalveerd, Duitsland voor een groot deel onder water. Ik zit met mijn 350 meter boven NAP gebakken. Mijn graf ligt straks nog net een 30-tal meter hoger. Als je daar werkelijk in gelooft, hoe denkt je dat dan op te lossen met meer windmolens, zonnepanelen, minder vlees eten en het plastic netjes hergebruiken??? Ach, laat maar zitten ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten